Onze diensten zijn erg divers, maak hieronder een keuze om al onze diensten te bekijken.

Tuinontwerp

De bakker hoveniers verzorgd ook het tuinontwerp voor uw tuin. Maar alvorens we overgaan tot het ontwerpen van een droomtuin is het belangrijk om helder te krijgen wat uw wensen zijn.

De eerste stap in het ontwerpproces is een kennismakingsgesprek, waarin u uw ideeen en wensen bespreekbaar kunt maken. Niet alleen uw wensen moeten in kaart gebracht worden, maar ook de elementen of beplanting die u absoluut niet in uw tuin wilt terugzien.

Het is vaak lastig om helder te krijgen waar het ontwerp aan moet voldoen. Daarom zullen er op basis van het eerste kennismakingsgesprek eerst een aantal schetsmatige ontwerpen op papier worden gezet. Vaak springt er een tuinontwerp uit waarmee aan de slag kan worden gegaan.

U kan zelf echter ook al schetsmatig aan de slag gaan. Probeer de grote lijnen duidelijk te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Terras (waar moet deze komen)
  • Strakke tuin of een natuurlijke tuin
  • Vijver of waterpartij
  • Borders
  • Welke kleuren wil ik terug laten komen in mijn tuin
  • Welke functie heeft mijn tuin, bijvoorbeeld: een kijk-, doe-, eet- of speeltuin
  • Gazon of niet
  • Paden in mijn tuin
  • Vlonders leggen of stenen gebruiken

Tip: kijk goed in andere tuinen en laat je inspireren op internet en tuinbladen. Daarnaast staan de experts van de Bakker Hoveniers voor u klaar om naar kennis, ervaring en creativiteit mee te denken over uw ontwerp.

Bij het ontwerpen van de tuin word er altijd rekening gehouden met de ruimte. Teveel dingen in een tuin kan het geheel onrustig maken. Hierin moet ook een perfecte balans ontstaan tussen schoonheid en functionaliteit. Uiteraard moet dit in het budget passen van de opdrachtgever. Kosten van een tuinontwerp zijn sterk afhankelijk van de grootte van de tuin. In sommige gevallen kan het zijn dat een schets al voldoende is om mee aan de slag te gaan.

Veel hoveniers zullen een ontwerp gratis maken als ze de tuin ook mogen aanleggen, maar vergeet niet dat ook het ontwerp betaald moet worden. De kosten van het tuinontwerp wordt dan ook bij de begroting van uw tuin gerekend. Wij proberen zo duidelijk mogelijk met de klant te communiceren wat de kosten zijn van het ontwerp en eventueel het vervolg voor het realiseren van de tuin.

Wilt u een eerlijke offerte voor uw tuinontwerp, dat aan alle wensen en eisen voldoet met oog voor detail en functionaliteit? Dan kiest u voor de Bakker Hoveniers.


Interesse in onze diensten?

Vraag hieronder vrijblijvend een informatie of een offerte aan voor tuinaanleg of 1 van onze andere diensten: